Apteekin erikoispalvelut

Astmapalvelu

Apteekin astmapalvelu on apteekin erityispalvelu. Se on tarkoitettu astmapotilaille lääkehoidon onnistumisen varmistamiseksi, astman omahoitovalmiuksien kehittämiseksi ja sairauden hallinnan parantamiseksi.

Palvelu soveltuu erityisesti niille, joilla on ongelmia esimerkiksi lääkkeiden ottamiseen tai pef-mittauksiin liittyen, tai jotka haluavat saada lisäohjausta sairauden hoitoon ja terveyden edistämiseen liittyvistä asioista erityispätevyyden suorittaneelta farmaseutilta.

Apteekin astmapalveluun sisältyy kaksi vastaanottokäyntiä , joiden aikana annettava neuvonta perustuu asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Palvelun osiot ovat:

  • lääkehoito
  • inhalaatiotekniikka
  • pef-mittaukset
  • omahoito
  • hoitoon sitoutuminen ja elämäntavat

Lisätietoja palvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Inhalaatiohoidon tarkistuspalvelu

Inhalaatiohoidon tarkistuksessa astman erityispätevyyden suorittanut farmaseutti tarkistaa, että asiakas osaa käyttää astmalääkkeitä, kuten astmapiippua ja kiekkoa oikein. Inhalaatiohoidon tarkistus on tärkeää, sillä aina lääkkeitä ei osata käyttää oikein, mikä heikentää lääkityksen tehoa ja aiheuttaa haittavaikutuksia.

Lisätietoja palvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Yksilöllinen tupakanvieroituspalvelu

Yksilöllinen tupakanvieroitus koostuu 4-6  kahdenkeskisestä tapaamisesta vieroitusohjaajana toimivan farmaseutin kanssa. Tarvittaessa myös puhelinkontakteja lisäksi.

Palvelu sopii kaikille lopettamista suunnitteleville ja sitä jo yrittäneille. Palvelun voi aloittaa haluamana ajankohtana.  Tapaamisissa saat vinkkejä tupakoinnin lopettamisen tueksi ja kannustusta savuttomuuteen.

Lisätietoja palvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Mikrospirometriapuhallusmittaus

Mikrospirometrilla mitataan keuhkojen toiminnan kuntoa (FEV1) .Tutkimus on nopea ja kivuton ja sen suorittaa astman erityispätevyyden suorittanut farmaseutti. Laitetta käytetään usein seulottaessa keuhkojen toimintaa esimerkiksi epäiltäessä keuhkoahtaumatautia. Mittaustulos on suuntaa-antava .

Lisätietoja palvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Pef-puhallusmittaus

PEF- mittarilla mitataan uloshengityksen huippuvirtausta. PEF- seurantaa käytetään astman hoidossa omahoidon perustana sekä astman diagnostiikassa. PEF- hoidon onnistumisessa oleellista on hyvä ohjaus PEF-mittaukseen ja tulosten kirjaamiseen  Astman erityispätevyyden suorittanut  farmaseutti opastaa ja ohjaa PEF laitteen käytön ja kirjaamisen.

Lisätietoja palvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan  lääkkeiden ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon.

Apteekki tarvitsee tarkistusta varten tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä.

Valmisteet kirjataan apteekista saatavaan korttiin ennen keskusteluaikaa. Kortti palautetaan täytettynä apteekkiin etukäteen tai otetaan mukaan tapaamiseen. Vaihtoehtoisesti apteekkiin voi toimittaa muun lääkityskortin. Asiakkaalta pyydetään kirjallinen suostumus, jotta reseptilääkkeiden tiedot voidaan katsoa e-reseptikeskuksesta ja apteekin reseptintoimitustiedoista.

Palvelun hinta on 20€.

Lisätietoja palvelusta saat ottamalla meihin yhteyttä.

Tule käymään

Porvarintie 21
64700 Teuva
» Sijainti kartalla

Ota yhteyttä

Puh. 06 226 6300
apt0202@apteekit.net

Aukioloajat

Ma-pe klo 8.30-17.30
La klo 9-14
Sunnuntaina ja juhlapyhinä suljettu